بارگیری...
خرید لاستیک

خرید لاستیک

اگر قصد خرید لاستیک خودرو دارید حتما به این نکات دقت کنید

1-سرعت مجاز

حداکثر سرعتی که لاستیک می تواند به مدت 10 دقیقه تحمل کند سرعت مجاز نام دارد که این شاخص با یکی از حروف لاتین A تا Z نشان داده می شود. روی جداره لاستیک خودروی پراید، نماد H برای سرعت درج شده که نشان دهنده این است که هنگامی که لاستیک دارای فشار باد و بارگذاری مناسب است می تواند 320 کیلومتر سرعت در ساعت راتحمل کند.

اگر بر روی لاستیکی حداکثر سرعت اعمال شود، اما دارای تنظیم فشار باد نباشد و یا اضافه بار روی آن اعمال شود، آسیب می بیند و یا می ترکد.

2-سایز لاستیک

معمولا افراد، برای مراجعه به خرید لاستیک ، بلافاصله اعداد و ارقامی را بیان می کنند که روی لاستیک قدیمی خود دیده اند. اما بهتر نیست ابتدا معنای این شماره ها را بدانید.

اندازه لاستیک خودرو با علایمی همچون 165/65-R13 (روی لاستیک پراید) نشان داده می شود که به شرح زیر است:

165:پهنای لاستیک بر حسب میلی متر

65:نسبت ارتفاع دیواره لاستیک (فاق) به پهنای آن برحسب درصد

R:رادیال

13:قطر رینگ بر حسب اینچ

3- بار مجاز

شاخص وزن لاستیک میزان باری است که می توانیم روی لاستیکها وارد کنیم. عبور از مرز مجاز بار موجب ترکیدن لاستیک و وقوع تصادف می شود پس بهتر است با توجه به فشاری که بار اضافی درون خودرو به لاستیک ها وارد می کند، اقدام به حمل بار با خودرو کنیم. حداکثر وزنی که برای هر لاستیک قابل تحمل است ، وقتی که حداکثر مقدار مجاز فشار را داشته باشد و بین صفر تا 279 متغیر است.

این عدد، برای لاستیک خودروهای مختلف متفاوت است مثلا نماینده برای خودروهای سواری، عدد شاخص وزن بین 75 تا 105 است. برای مثال، شاخص وزن برای خودروی پراید 76 و معادل 400 کیلوگرم بار است، یعنی این لاستیک هنگامی که حداکثر فشار باد مجاز را دارد، حداکثر 400 کیلوگرم را می تواند حمل کند.

باید دقت کنید که هرگز لاستیکی را که شاخص وزن آن کمتر از میزان توصیه شده از سوی سازنده خودروست، روی رینگ نصب نکنید.

4- اهمیت تاریخ تولید لاستیک در هنگام خرید

لاستیک خودرو نیز مانند محصولات دیگر دارای تاریخ مصرف هستند . تاریخ تولید لاستیک کنار لاستیک به صورت یک عدد 4 رقمی درج شده که اغلب این تاریخ 4 سال پس از تاریخ تولید لاستیک هاست یعنی لاستیک 4 سال پس از این تاریخ، دیگر قابل استفاده نیست.تاریخ تولید مصرف لاستیک، به هفته و سال میلادی بر روی آن مشخص شده است.

اگر تاریخ مصرف لاستیک بگذرد ، خطرات زیادی را به دنبال دارد زیرا ممکن است لاستیک به صورت ناگهانی بترکد و باعث تصادف شده و یا حتی مرگ آورباشد .

5- توجه به حداکثر فشار باد در زمان خرید لاستیک

میزان فشار باد مجاز لاستیک را می توانید بر روی دیواره کناری آن مشاهده کنید. برای بعضی لاستیک ها حداکثر فشار مجاز 32psi، برای برخی 44psi و برای بعضی دیگر از انواع لاستیک ها حتی تا 50psi است.

تنظیم فشار باد تا چند پوند کمتر از حداکثر فشار مجاز، عملی قابل قبول است، اما نباید در این کاهش افراط کنید.هنگام سفر لازم است فشار لاستیک ها را نسبت به فشار توصیه شده به مقدار 4psi کاهش دهید زیرا لاستیک ها در بزرگراه ها گرم می شود و فشار درون آن بالا می رود. فشار کم باد داخل لاستیک، موجب بالا رفتن حرارت آن می شود.

6- مقاومت حرارتی

مقاومت حرارتی لاستیکها با حروف لاتین و به ترتیب از بالاترین تا پایین ترین درجه، با حروف A، B و C مشخص می شوند.

7- چسبندگی

چسبندگی ، میزان قابلیت متوقف کردن خودرو را در جاده های خیس نشان می دهد. داشتن چسبندگی بالا به این معنی است که این لاستیک، در مسافت کوتاهتری نسبت به لاستیک با چسبندگی پایین تر خودروی حامل خود را در جاده های خیس متوقف می سازد. میزان چسبندگی از بیشترین تا کمترین، به ترتیب با حروف AA، A، B و C نشان داده می شود.

8- ساییدگی

این عدد، میزان سایش لاستیک را نشان می دهد و عدد بالاتر بیانگر زمان طولانی ساییده شدن لاستیک است مثلا ، زمان ساییده شدن یک لاستیک با کد ساییدگی 400 دو برابر لاستیکی با کد ساییدگی 200 است.

نظرات کاربران

نظر بدهید